• Westbroekplein 65, 1107 NK Amsterdam Zuidoost

 • Vaccinaties

 • Bij de hond, de kat en het konijn komen een aantal vervelende ziektes voor. Door uw huisdier regelmatig in te enten kunt u deze ziektes grotendeels voorkomen. Om een leven lang beschermd te zijn, moet uw huisdier al jong de eerste vaccinaties krijgen en moeten deze vaccinaties herhaald worden. Hoe vaak is afhankelijk van het soort dier en van het type vaccin.

  Via de links hieronder vindt u per diersoort een vaccinatieschema. Dit schema is een algemeen advies en de behandeling van uw huisdier kan hiervan afwijken. Zo heeft een dier dat naar een pension of show gaat meer kans om besmet te raken. Ook bij jonge dieren willen wij soms afwijken van het normale schema, bijvoorbeeld als een pup of kitten weinig of geen moedermelk heeft gehad. Pups en kittens krijgen via de moedermelk antistoffen mee, die de eerste weken bescherming geven. Bij weinig of geen moedermelk heeft een dier de eerste weken daardoor meer kans op ziektes dan dieren die wel voldoende moedermelk hebben gekregen.

  Bij iedere inenting kijken wij uw dier helemaal na en controleren wij het gewicht. Als uw dier gezond is, zal dit waarschijnlijk het enige jaarlijkse contactmoment zijn en is dit het moment om vragen te stellen.

  Lees meer over vaccinaties bij de hond
  Lees meer over vaccinaties bij de kat
  Lees meer over vaccinaties bij het konijn